Maxwin Slot https://bambolatwo.flavorplate.com/ Slot Dana http://slot-server-myanmar.nexthub.pwc.com/ Slot Gacor Casino Online Slot Online Megaslot Megawin http://slot99.heavisoft.kittyhawk.aero/ https://cloudmigration.glintech.com/ live casino Slot Pragmatic Situs Slot Online https://staging.ecocart.io

Zeleninová nálož. Tyto zdravé koktejly jste určitě ještě nepili

16. 10. 2014

 

Ne, neřadíme se k militantním vyznavačům zeleninové nadvlády nad světovými jídelníčky. Proč si ale čas od času nezamlsat zdravě? Pár svých originálních receptů dala na letošním barovém veletrhu Bar Convent v Berlíně do placu londýnská barmanka španělského původu Esther Medina. Temperamentní dáma si zanechala svou stopu v londýnských podnicích Lab v Soho, Albannach Whiskey Bar na Trafalgar Square, The Player a Milk and Honey. V roce 2008 obdržela britské nominace Class Bartender of the Year a Class Bar Manager of the Year. Zvládnete si s ní zdravě zaexperimentovat?

 

Royal UpBeat (Královsky povzbudivý)

1,25 g opraženého kmínu

5 ml limetkové šťávy

5 ml dalmáckého likéru Luxardo Maraschino

10 ml likéru Merlet Triple Sec

2 lžíce pyré z červené řepy (řepu ohříváte ve vzduchotěsném obalu po dobu 15 minut v lázni o teplotě 40 stupňů – metoda sous-vide)

25 ml tequily Ocho Blanco

 

Úvodní foto: Flickr/Rick Ligthelm

Úvodní foto: Flickr/Rick Ligthelm

Suroviny promíchejte v šejkru, nalijte do sklenice, doplňte decilitrem šumivého růžového vína a posypejte čerstvě nadrceným černým pepřem.

 

Červená řepa obsahuje zdraví prospěšné uhlovodany, draslík, hořčík, kyselinu listovou, železo, zinek, fosfor, sodík, vitaminy A, B6, C, beta-karoten a antioxidanty. V černém pepři zase najdete mangan, železo či vitaminy C a K.

 

Anchor (Kotva)

Velká hrst špenátu

5 ml zázvorové šťávy

10 ml tekutého medu

20 ml limetkové šťávy

25 ml kalného jablkového džusu

25 ml rumu Appleton VX

25 ml fortifikovaného vína Lillet Blanc

Kapka worcestrové omáčky

 

Špenát rozmixujte, suroviny promíchejte v šejkru, nalijte do vysoké sklenice s ledem, doplňte sodou a jako přílohu podávejte pražené piniové oříšky.

 

Dido

25 ml citronové šťávy

2 lžíce pastinákového pyré (pastinák ohříváte ve vzduchotěsném obalu po dobu 15 minut v lázni o teplotě 40 stupňů – metoda sous-vide, poté do něj zamícháte trochu tekutého medu)

50 ml ginu Tanqueray

Kapka lékořicové tinktury

 

Suroviny promíchejte v šejkru, nalijte do sklenice a zastrouhněte muškátovým oříškem.

 

Pastinák obsahuje vitamin C, vlákninu, kyselinu listovou, draslík, vitaminy B2, B3 i B6. Není bez zajímavosti, že před vynálezem dnešního cukru se jídla doslazovala mimo jiné právě pastinákem.

 

Spell Caster (Kouzelná změť)

2 lžíce dýňového pyré (dýně ohříváte ve vzduchotěsném obalu po dobu 15 minut v lázni o teplotě 40 stupňů – metoda sous-vide)

20 ml citronové šťávy

20 ml likéru Bénédictine

35 ml Bols Genever

Kapka Jerry Thomas bitters

 

Suroviny promíchejte v šejkru, nalijte do sklenice, ozdobte snítkou rozmarýnu a dýňovými semínky namočenými v geneveru.

 

Dýně se vyznačuje vysokým obsahem vitaminu A. Dále v ní najdete měď, vápník, draslík a fosfor. V neposlední řadě je zdrojem komplexů B vitamínů.

 

Valerianella (Kozlíček)

20 ml citronové šťávy

20 ml medové vody

polovina lžíce hořčice

75 ml nálevu kozlíčku polního (125 gramů kozlíčku zalít 75 ml vody)

2,5 ml likéru Green Chartreuse

25 ml vermutu Noilly Pratt

50 ml vodky Belvedere Unfiltered

 

Smíchejte, nalijte do sklenice s ledem a podávejte s kouskem opražené slaniny.

 

Díky velmi vysokému obsahu kyseliny listové působí kozlíček proti stresu, únavě a depresi. Dále se v něm vyskytují beta-karoten, vitaminy B6 i C.

 




Komentáře

slot88