Maxwin Slot https://bambolatwo.flavorplate.com/ Slot Dana http://slot-server-myanmar.nexthub.pwc.com/ Slot Gacor Casino Online Slot Online Megaslot Megawin http://slot99.heavisoft.kittyhawk.aero/ https://cloudmigration.glintech.com/ live casino Slot Pragmatic Situs Slot Online https://staging.ecocart.io

Potrava hladových pand? Kimchi, šneci i škvarky

23. 2. 2017

Autor: Tomáš Křemenák, Matěj Coufal

 

Slyšte příběh o zjevení škvarkovky, která vládne mocí dovést vaše umami chutě k bájné nirváně…

 

Před nějakým časem jsme v Super Panda Circusu obměnili sortiment drobných pokrmů, kterými lze prokládat konzumaci koktejlů. Staré klasiky se dočkaly otwistování, ale přidali jsme i nové kousky. Všechna jídla jsou více či méně inspirovaná fantazírováním o Asii, toho se ostatně v Pandě držíme od samého počátku. I tu škvarkovku jsme upravili v dálnovýchodním duchu.

 

Mořské kimchi

Tradiční korejský pokrm v podobě fermentovaného zelí s chilli, česnekem a rybí omáčkou. Lehce jsme jej poevropštili a přivedli k vegetariánství – ubrali na pálivosti i prokvašenosti, rybí omáčku nahradili sójovkou s wakame řasou. Jo, a ještě přidali hrušky, fenykl a jablka. Trošku ztřeštěnou sladkokyselou spicy záležitost podáváme na jasmínové rýži s černým sezamem.

15590694_689963904515593_2853982962320312759_o

 

Achátoví šneci

Předně chceme zdůraznit, že šneci nás fakt moc baví. Vyskytují se vlastně všude kolem nás a na československých stolech to historicky rozhodně bylo zavedené jídlo. Připravujeme je na másle, Becherovce, slanině a estragonu, který nás v tomto případě lehce popostrkuje k francouzské kuchyni.

15541024_689963897848927_2033990193658158292_o

 

Pandí edamame

Mladé sójové boby uvařené ve slané vodě jsou v Pandě nejvíce žádanou klasikou. Ideální volba pro hosty, kteří mají chuť na křupky, mandle, zkrátka něco slanějšího ke společnému uzobávání. V domovské Koreji a Japonsku se díky své návykovosti těší značné popularitě, navíc příprava edamame je snadná. Ke klasické solené variantě jsme nově přidali další dvě příchutě: chilli a shiso či uzenou sůl s černým sezamem.

15493308_689963887848928_3760178964172332494_o

 

Škvarkové umami

Chleby se škvarkovou pomazánkou milujeme! Náš asijský twist spočívá v přidání sójové omáčky a servisu s rychle nakládanou zeleninou. Ta obsahuje i fenykl, abyste tučný pokrm zvládli lépe strávit. Určitě to prospělo našim rekordmanům – skupince starších pánů, kteří před pár týdny dokázali při ochutnávání rumů za několik hodin zlikvidovat tři čtvrtě kila pomazánky.

15493247_689963837848933_7572432465970009632_o

 

Crème brûlée

Sladká tečka na závěr v podobě francouzské klasiky, jíž dodáváme asijský ráz infuzí zeleného čaje. Dezert připravujeme metodou sous-vide, takže nám v zavařovacích sklenicích dlouho vydrží. Před servírováním posypeme povrch cukrem a sežehneme, aby získal svou ikonickou krustu, po níž dostal pojmenování (brûlée znamená sežehlý).

15493331_689963841182266_6293255286324763378_o

 




Komentáře

slot88