23. 2. 2017
Autor: Tomáš Křemenák, Matěj Coufal
Slyšte příběh o zjevení škvarkovky, která vládne mocí dovést vaše umami chutě k bájné nirváně…
Před nějakým časem jsme v Super Panda Circusu obměnili sortiment drobných pokrmů, kterými lze prokládat konzumaci koktejlů. Staré klasiky se dočkaly otwistování, ale přidali jsme i nové kousky. Všechna jídla jsou více či méně inspirovaná fantazírováním o Asii, toho se ostatně v Pandě držíme od samého počátku. I tu škvarkovku jsme upravili v dálnovýchodním duchu.
Tradiční korejský pokrm v podobě fermentovaného zelí s chilli, česnekem a rybí omáčkou. Lehce jsme jej poevropštili a přivedli k vegetariánství – ubrali na pálivosti i prokvašenosti, rybí omáčku nahradili sójovkou s wakame řasou. Jo, a ještě přidali hrušky, fenykl a jablka. Trošku ztřeštěnou sladkokyselou spicy záležitost podáváme na jasmínové rýži s černým sezamem.
Předně chceme zdůraznit, že šneci nás fakt moc baví. Vyskytují se vlastně všude kolem nás a na československých stolech to historicky rozhodně bylo zavedené jídlo. Připravujeme je na másle, Becherovce, slanině a estragonu, který nás v tomto případě lehce popostrkuje k francouzské kuchyni.
Mladé sójové boby uvařené ve slané vodě jsou v Pandě nejvíce žádanou klasikou. Ideální volba pro hosty, kteří mají chuť na křupky, mandle, zkrátka něco slanějšího ke společnému uzobávání. V domovské Koreji a Japonsku se díky své návykovosti těší značné popularitě, navíc příprava edamame je snadná. Ke klasické solené variantě jsme nově přidali další dvě příchutě: chilli a shiso či uzenou sůl s černým sezamem.
Chleby se škvarkovou pomazánkou milujeme! Náš asijský twist spočívá v přidání sójové omáčky a servisu s rychle nakládanou zeleninou. Ta obsahuje i fenykl, abyste tučný pokrm zvládli lépe strávit. Určitě to prospělo našim rekordmanům – skupince starších pánů, kteří před pár týdny dokázali při ochutnávání rumů za několik hodin zlikvidovat tři čtvrtě kila pomazánky.
Sladká tečka na závěr v podobě francouzské klasiky, jíž dodáváme asijský ráz infuzí zeleného čaje. Dezert připravujeme metodou sous-vide, takže nám v zavařovacích sklenicích dlouho vydrží. Před servírováním posypeme povrch cukrem a sežehneme, aby získal svou ikonickou krustu, po níž dostal pojmenování (brûlée znamená sežehlý).
K třetím narozeninám dostal Super Panda Circus nové koktejlové menu i hromadu interiérových úprav. Přijdete si zahrát se svým barmanem o drink?
V letošní koktejlové nominaci poprvé převažují brněnské bary nad pražskými. Postaraly se o to Bar, který neexistuje, Super Panda Circus a Spirit Bar.
Včerejší úspěch Super Panda Circusu v Czech Bar Awards. Obhajoba Nejlepšího designu a Nejlepší cocktail bar k tomu!