20. 1. 2015
Autor: Michael Lapčík
Jak večeří elitní čeští barmani, když si dají v práci oraz a přijedou se pobavit do Brna? Čtyři desítky účastníků prestižní barmanské soutěže Diageo World Class v moravské metropoli pohostili pozoruhodným způsobem. Luxusní restaurace Pavillon k této příležitosti pro soutěžící sestavila unikátní menu spárované s koktejly.
„Párování jídla s vínem je zavedenou disciplínou. Pracovat takto s koktejlem je ale složitější. O to větší výzvou pro mě dnešní večer byl,“ přiznal se šéfbarman baru Runway a spolu s kuchařem Janem Kaplanem autor svátečního pondělního menu Milan Bukovský.
Inspirujte se k vrcholným kulinářským výkonům prostřednictvím fotoreportáže z tohoto mimořádného gastronomického zážitku.
PŘEDKRM
Kukuřičné kuřátko, estragon, černá pufovaná quinoa
Koktejl: Vodka Ciroc, Amontillado sherry, hroznová šťáva, citronový tymián, kaviár z čerstvé jablečné šťávy, slaný hrozen
HLAVNÍ CHOD
Pomalu dušené srnčí plecko, kaštany, jeruzalémské artyčoky, hřibový prach
Koktejl: Bourbon Bulleit Frontier, javorový sirup infuzovaný čajem Lapsang souchong, domácí kaštanovo-pomerančový likér, tinktura z pepře a zázvoru
DEZERT
Créme fraiché terrine, exotické ovoce, sorbet z mandarinky
Koktejl: Rum Zacapa 23 Centenario, kakaový prach, perlivý sladký vermut s ostružinovým likérem a chilli, pomerančový papír
Kateřina a Tomáš ve Skotsku bodovali s kavárničkou Buchta. Nyní v Brně hledají místo pro svůj další projekt.
Bylo léto roku 2008 a svět se bál nastupující finanční krize. Antonín Suchánek to ignoroval a založil firmu na dovoz biodynamického šampaňského.
Nápojová evoluce, jídelní revoluce. To je ve stručnosti nové menu brněnského podniku 4pokoje, které včera vešlo v platnost.