Maxwin Slot https://bambolatwo.flavorplate.com/ Slot Dana http://slot-server-myanmar.nexthub.pwc.com/ Slot Gacor Casino Online Slot Online Megaslot Megawin http://slot99.heavisoft.kittyhawk.aero/ https://cloudmigration.glintech.com/ live casino Slot Pragmatic Situs Slot Online https://staging.ecocart.io

Nebylo té Číny dost? 5 super barů v Šanghaji

1. 4. 2016

Autor: Matěj Coufal

 

Pobláznění čínskými miliardami, které se ať už v pozitivní či negativní formě prohnalo v tomto týdnu Českou republikou, nenechalo chladnými ani nás. Odhlédněme nyní od politických a ekonomických otázek a soustřeďme se raději na to, kde nám co dobrého nalijí.

 

Zlí jazykové totiž tvrdí, že ne Brno, ale Šanghaj má šanci se stát příštím městem udávajícím tempo světové koktejlové kultuře. Vybrali jsme koktejlové bary v téhle dvacetimilionové čínské metropoli, které si do vašeho výletního must-see’n’drink deníku určitě zapište.

 

Alchemist Cocktail Kitchen

ALchemist_Cocktail_KitchenŠéfbarman Ryan Noreids je zcela jasným příkladem toho, že molekulární mixologie nevymřela. Teda ještě ne tak úplně. Pod jeho rukama vznikají koktejly, jež jsou lehkým dotekem molekulární mixologie dotaženy k dokonalosti. Jen při pohledu na pár drinků je vidět, že patří mezi lidi, kteří sledují trendy.

 

Cortez Sun – Těžký kořeněný drink s tequilou, která je pomocí technologie sous-vide infuzovaná pečenými paprikami a doplněna o Aperol a extrakt z hřebíčku. Drink obsahuje pěnu z pšenice a mandarinkových kůr, která zjemňuje pálivost kapsaicinu obsaženého v paprikách.

 

La Flora Fixe – Lehké pomazlení tequily s bezem, citrusy a absinthem. Ještě více jej zjemňuje mlha z vína odrůdy Sauvignon.

 

Yangtae River Tea – Jak už název napovídá, jde o twist na nechvalně známý Long Island Ice Tea. Výraznou obměnu této klasiky obstarává v tomto případě dusík. Kombinace Baijinu (destilát z prosa), jamajského rumu, tequily a citrusového kompotu, je totiž zmrazena do podoby sorbetu, k němuž se servíruje kořeněný jasmínový čaj.

 

Speak Low

speak_low_gokanSpeakeasy barů je v Šanghaji dostatek, ale tenhle mezi nimi opravdu vyniká. Jeho zakladatel Shingo Gokan (vítěz Bacardi Legacy 2012 a majitel Angel’s Share v New Yorku) se neostýchal a pořídil si rovnou tři bary v jednom.

 

Představte si to zhruba tak. Vejdete do obchodu s barovým náčiním. Odsunete knihovnu a za ní naleznete bar. To vám však nemusí stačit. Vzadu na zdi visí stará mapa. Zmáčknete na ní jedno město (kterépak to asi bude?), stěna se na tento povel odsune a vy se nacházíte ve druhém baru. Pokud chcete vidět i ten třetí, musíte se stát členem member’s clubu. Jde o soukromý whisky and cigar lounge, kde má každý ze členů svou vlastní láhev ve skříňce.

 

Speak Low – Signature cocktail Shingo Gokana, který právě s touhle kombinací Bacardi 8, Bacardi Superior, čaje Matcha a Pedro Ximenez sherry vyhrál Bacardi Legacy. Příprava pomocí tradiční metličky pro rozmíchání čaje Matcha je přinejmenším rituální.

 

Banana Fostered Fashioned – Bacardi infuzované banánem se skořicí, čokoládovými bittery a třešňovo-vanilkovým flambé.

 

El Coctél

el_COCT├ëLKombinace japonského stylu barmanství s rozdováděným španělským životem zní sice podivně, ale v baru El Coctél funguje skvěle. Podnik s intimní atmosférou a jednoduchými twisty na klasiky ze zlaté éry je jeden z nejvíce oceňovaných barů především evropskými přistěhovalci.

 

Majitel baru Willy Trulas Moreno stojí také za dalšími úspěšnými gastroprojekty. Jmenovitě El Willy (španělská restaurace), elEFANTE (středomořské bistro), nebo třeba Bikini (svěží snack bar). Willy je tak považován za jednoho z průkopníků svěží a mladé gastronomie v Šanghaji.

 

Hu Bar

HU bar_ upperloungeCo si budeme vykládat, v hotelových barech až na výjimky (milujeme Artesian v Londýně a Fragrances v Berlíně) kreativitou při tvorbě drinků dvakrát neoplývají. Předsudky můžete zahodit díky Hu Baru umístěnému v šanghajském hotelu Le Royal Méridien.

 

Třípatrový bar zaujme nejenom rozdílným designem každého podlaží, ale také odvážnými twisty. Jeden z drinků se jmenuje THE negroni a jde pochopitelně o twist na barmanovu vždy oblíbenou klasiku. V podání Hu obsahuje negroni kromě ginu a Campari i ovocné likéry, čerstvé borůvky, maliny a pomeranče, a především – servírují ho na tříšti. Skvělé! Vždyť odvážné a out-of-the-box myšlení je přesně tím, co všechny bary žene dopředu.

 

Yuan

YUAN barTato štace inspirovaná retro Čínou 70. a 80. let minulého století je překvapivě moderní a chytlavá. Barmani nosí čínské školní uniformy a účtenka k vám dorazí v podobě vysvědčení. Inspirace vlastní zemí se promítá i do výběru ingrediencí.

 

Noble Ginseng Blazer – Spojení koňaku, medu a ženšenu z pohoří Changbai.

 

Shaoxing Cavalry – Twist na Manhattan, jenž místo vermutu obsahuje rýžové víno infuzované goji nebo-li kustovnicí čínskou, opěvovaným superfoodem.

 

Shaanxi Warrior – Tequila infuzovaná hlohem, dále apricot brandy, brusinka a citron.

 

Pokud máte tipy na další zajímavé bary v Šanghaji, pište do komentářů!

 




Komentáře

slot88