Maxwin Slot https://bambolatwo.flavorplate.com/ Slot Dana http://slot-server-myanmar.nexthub.pwc.com/ Slot Gacor Casino Online Slot Online Megaslot Megawin http://slot99.heavisoft.kittyhawk.aero/ https://cloudmigration.glintech.com/ live casino Slot Pragmatic Situs Slot Online https://staging.ecocart.io

České novinky: čajové Martini a medový Jelínek

14. 4. 2014

 

Střední Evropě v těchto dnech vládne nevyzpytatelné aprílové počasí, čeští barmani však už teď přemýšlí, čím v létě osvěží své hosty. Několik takových novinek představili gastronomičtí koumáci o uplynulém víkendu na konferenci České barmanské asociace v jihočeském Frymburku.

 

Achim Šipl míchá vermut s čajem.

Achim Šipl míchá vermut s čajem.

Již několik let pracuje při přípravě svých drinků mixolog Achim Šipl s čaji. Není tedy žádným překvapením, že pro letošní sezonu český barman roku 2012 a mistr světa roku 2013 v míchání nealkoholických koktejlů vymyslel infuzi známého vermutu Martini pytlíkovým čajem.

 

„Využil jsem zásadního faktu, že čaj se dá luhovat nejen v teplé vodě, ale také v alkoholu. Martini mě baví a čaj v práci používám už dlouho, proto tedy čajové Martini,“ vysvětluje Achim Šipl svou volbu.

 

Italské aromatizované víno hodlá ve vychlazené sklenici obohacovat čaji s příchutí exotického ovoce, sladké růže nebo ananasu s jahodami. Sáček doporučuje ve vermutu ponechat po dobu čtyř minut, jen extrakce zeleného čaje trvá o něco déle. Do drinku je možné přidat i prodlužující složku ve formě minerálky či limonády.

 

„Jde o jednoduché osvěžující pití pro každého. Prozatím jsme vytipovali asi 500 podniků, kde by o něj mohli mít zájem. Natočíme virální video, budeme pracovat se sociálními sítěmi,“ dodává Achim Šipl k novince.

 

bohemia-honey-640x840Na trh nedávno uvedený Bohemia Honey pak ve Frymburku prezentoval vizovický Rudolf Jelínek. Hostesky v maskách včel lákaly kolemjdoucí k ochutnávce silného likéru složeného ze 45procentní slivovice a tuzemského lipového medu. Ten macerováním zabral 17 procent objemu nápoje a snížil jeho sílu na 35 procent alkoholu.

 

„Celkem jsme od dodavatelů koupili čtyři tuny medu. Tři měsíce jsme testovali, který z nich je k přípravě nejvhodnější. Nakonec jsme zvolili lipový. Švestky pak odebíráme z celé Evropy, začínáme na jaře v Chorvatsku a končíme na podzim v Polsku,“ informuje Vlastimil Březka, obchodní zástupce Jelínka pro jižní Čechy. Zároveň doporučuje podávat Bohemia Honey namrazený, aby vystoupila chuť medu a naopak se zatáhlo aroma slivovice.

 

Ne každá zkušenost s produkty firmy Jelínek je pro nás pozitivní. Necháme na každém čtenáři, ať sám ochutná a posoudí, zda mu čistě přírodní medový počin z vizovické dílny vyhovuje.




Komentáře

slot88