18. 3. 2016
Autor: Michael Lapčík
Přerov – Plný a hořký, tak zní základní charakteristika nového piva z produkce přerovského pivovaru Zubr. Jarní ležák je k dostání ode dneška ve vybraných gastronomických zařízeních.
„Jarním ležákem vycházíme vstříc stoupající poptávce po speciálních a silnějších pivech,“ vysvětlil ředitel přerovského pivovaru Tomáš Pluháček. Dvanáctistupňové pivo s obsahem alkoholu 5,2 % má zůstat v nabídce přes velikonoční svátky až do vyprodání zásob. Kromě čepované verze je k dispozici i ta lahvová ve formě multipacku.
Sládková Zubra Nataša Rousková Jarní ležák uvařila z kombinace klasického a speciálního sladu karapils, který pivu dodává vyšší plnost. Tento karamelový slad se dá vyrobit pouze původními postupy na tradičních humnových sladovnách. Dále použila mix českých odrůd chmele v čele s poloraným žateckým červeňákem.
„Jde mi především o to, aby naše piva nabádala k dalšímu napití. U tohoto plnotučného ležáku se nám to, myslím si, povedlo. Pitelnost je terminus technicus, vyznačují se jí především piva českého typu. Výzkumný ústav pivovarský a sladařský v současnosti dokonce zkoumá, proč tomu tak je,“ dodala Nataša Rousková perličku na závěr.
Pivovar Zubr chystá pro tento rok ještě další novinky, vedení společnosti však jejich podobu prozatím nechce upřesnit.
K třetím narozeninám dostal Super Panda Circus nové koktejlové menu i hromadu interiérových úprav. Přijdete si zahrát se svým barmanem o drink?
V letošní koktejlové nominaci poprvé převažují brněnské bary nad pražskými. Postaraly se o to Bar, který neexistuje, Super Panda Circus a Spirit Bar.
Včerejší úspěch Super Panda Circusu v Czech Bar Awards. Obhajoba Nejlepšího designu a Nejlepší cocktail bar k tomu!