3. 2. 2016
Autor: Redakce
Praha – Pokud vás zajímá kvalitní alkohol, na téhle akci byste každoročně neměli chybět. Minulý čtvrtek se na pražském Žofíně uskutečnil 16. ročník galadegustace vín a destilátů společnosti Premier Wines & Spirits. Výstavy, jejíž součástí byla i sommelierská soutěž, se zúčastnily více než dva tisíce lidí. To je ve srovnání s loňskem dvojnásobek.
Návštěvníci nejenže mohli ochutnávat okolo 300 druhů moravských i zahraničních vín a více než 30 značek prémiového alkoholu, ale prostor byl také na setkávání se zástupci jejich výrobců. V nabídce nechyběla ginová novinka Thomas Dakin od master destilatérky Joanne Moore, vodka Stolichnaya či rum Ron de Jeremy. Sortiment už tradičně doplnily koktejly namíchané barmany z předních českch podniků.
„Součástí galadegustace byla i prezentace našeho nového bistra Premier Mercato, který máme v plánu otevřít v březnu tohoto roku v pražském Karlíně,“ doplnil Martin Nejedlý, spolumajitel společnosti Premier Wines & Spirits.
Vítězem sommelierské soutěže Premier Prix du Sommelier se stal Karel Baštinec z gastrobaru Monarch.
Před pár dny otevřela mezi barmany nejočekávanější letošní novinka - bar L'Fleur, jehož autorem je osobnost českého barmanství Miloš Danihelka.
Organizátoři národní barové soutěže odtajnili letošní nominace. Je možné, že mezi vítězi budou figurovat i podniky působící mimo hlavní město.
Od osmi let pomáhal v útulku pro poraněná zvířata, věnoval se sokolnictví. Nakonec si za svou profesní dráhu vybral gastronomii a práci za barem. Dnes se Miloš Danihelka, čerstvá posila Black Angel's Baru, řadí k české barmanské špičce. Rozhovor však vznikal v době, kdy ještě pracoval v AnonymouS Baru.