Autor: Aneta Fikarová
ČR – V České republice funguje již 541 přihlášených pálenic. Každým rokem přibude okolo 10 pěstitelských palíren. Podle mluvčího celní správy Jiřího Bartáka může za oblibu kořalek a pálenic aktuálních trend bio potravin, ale i celkově větší poptávka po alkoholu.
Paradoxně může za navýšení těchto cifer 3 roky stará metanolová kauza. Lidé si po těchto zkušenostech raději vyrobí vlastní pálenku, u níž vědí, jak se připravuje a co obsahuje.
Jak aktuální palírenský rok nakonec dopadne, to kvůli tropickým teplotám, které po značnou část léta panovaly, není zatím jasné. Odborníci počítají se sníženou úrodou jablek, která musela čekat na vydatné deště. Jablka jsou přitom v Česku nejčastěji páleným ovocem. Celkovou produkci tak nezachrání ani rekordní úroda třešní, mirabelek a meruněk.
Ve většině palírenských zařízení zůstávají ceny stejné jako loni.
K třetím narozeninám dostal Super Panda Circus nové koktejlové menu i hromadu interiérových úprav. Přijdete si zahrát se svým barmanem o drink?
V letošní koktejlové nominaci poprvé převažují brněnské bary nad pražskými. Postaraly se o to Bar, který neexistuje, Super Panda Circus a Spirit Bar.
Včerejší úspěch Super Panda Circusu v Czech Bar Awards. Obhajoba Nejlepšího designu a Nejlepší cocktail bar k tomu!