Autor: Michael Lapčík
Praha – Pivo s rodokmenem. Tak zní motto pivotéky Pípa Beer Story, která otevře v půlce listopadu v nové foody pasáži v pražské Dlouhé ulici.
Podnik nabídne lístek o úctyhodném počtu 160 piv, 8 až 10 jich vždy bude přímo na čepu. Piva z různých koutů Česka i světa vybíral specialista Robert Demeter, jenž sestavoval pivní listy v restauracích Bruxx, Les Moules nebo T-Anker.
Piva na čepu se budou průběžně měnit a odrážet aktuální trendy. „Náš tým neustále vyhledává nové minipivovary. Proto u nás zákazníci najdou třeba pivo z pivovaru Rezek ze Zásady na Jablonecku, který byl otevřen teprve nedávno,“ upřesnil Robert Demeter.
Hned v prvních dnech po otevření se hosté mohou těšit na pětici pražských pivovarů – čepovat se bude pivo z Vinohradského, Jihoměstského a Břevnovského pivovaru, dále z Pivovaru u Bulovky a z Lužin. Do budoucna plánuje Pípa Beer Story i vlastní produkci.
V pivotéce o 90 místech k sezení se chtějí soustředit i na gastronomii, a nemyslí tím jen obligátní hermelín či utopence. Ambicí je poskytovat párování jídla s pivem na vysoké úrovni. „Chceme se specializovat na lokální párování. Pokud tedy na čepu bude bavorské pivo, doporučíme vám k němu bavorskou klobásku, sekanou nebo paštiku z divočáka přímo od bavorského řezníka,“ vysvětlil spolumajitel pivotéky Pavel Vondráček.
Na jídelním lístku hosté najdou pochutiny od malých výrobců a farmářů z celého světa, včetně vyhlášených holandských sýrařů. Pivo najde své místo i ve snídaňových menu. Kromě toho zájemce čekají i tématické večery s přednáškami o historii piva, zajímavostech i jednotlivých pivovarech a taktéž slepé degustace.
Baví je vyrábět výrazné pivo amerického typu - ejl. Dělají si legraci z marketingu velkých značek a jejich prezentování tradičních receptur. Svou produkci chtějí navýšit zavedením provozu na směny. Projděte se v reportáži po brněnském minipivovaru.
Nebaví vás jen tak sedět u piva? Tady s ním můžete obchodovat. Přímo od stolu.
Hosty chce pivnice spadající pod značku Ambiente lákat především na ošetřené pivo a poctivou kuchyni.