Autor: Michael Lapčík
Brno – Povědomí učitelů středních hotelových škol a učilišť o trendech moderní gastronomie? Často bývá velmi chabé. Aby kantoři mohli své svěřence lépe motivovat ke kariéře v barech a restauracích té nejvyšší úrovně, potřebují se sami dobrat k potřebným informacím a udržovat si jistý přehled.
K tomu jim pomáhá také každoroční workshop České barmanské asociace pro pracovníky škol s gastronomickým zaměřením. Ten poslední se uskutečnil v půlce listopadu v brněnském hotelu Santon, zúčastnilo se ho přes 80 pedagogů z celé země.
Postupně se v interaktivních workshopech věnovali problematice čepování piva a seriálu juniorských pivních soutěží, soutěžím v přípravě čaje a kultuře jeho podávání, praktické zkoušce v přípravě espressa a senzorickému hodnocení různých typů káv i přípravě koktejlů z Jägermeisteru v podání barmana Tomáše Kubíčka.
Součástí programu byla i degustace ovocných destilátů v prodejně Rudolfa Jelínka a slavnostní večeře v kavárně Savoy.
K třetím narozeninám dostal Super Panda Circus nové koktejlové menu i hromadu interiérových úprav. Přijdete si zahrát se svým barmanem o drink?
V letošní koktejlové nominaci poprvé převažují brněnské bary nad pražskými. Postaraly se o to Bar, který neexistuje, Super Panda Circus a Spirit Bar.
Včerejší úspěch Super Panda Circusu v Czech Bar Awards. Obhajoba Nejlepšího designu a Nejlepší cocktail bar k tomu!