Autor: Michael Lapčík
Pardubice – Úctyhodný počet 38 mladých barmanů ze 14 hotelových škol a středních odborných učilišť z celé České republiky. To je účastnická statistika barmanské soutěže Labský pohár – Bohemia Honey Cup 2015, která se v polovině května uskutečnila v Pardubicích.
Úkolem barmanů a barmanek ve 12. ročníku klání byla příprava drinku typu cobbler a volba jeho originálního názvu. Soutěžící museli v receptuře použít 2 centilitry likéru Bohemia Honey a 1 centilitr sirupu značky Teisseire. Z průmyslových nealkoholických nápojů byly přípustné pouze ty z portfolia Coca-Coly.
Rudolfova růže
2 cl Bohemia Honey
2 cl Dry Gin R. Jelínek
1 cl sirup Teisseire Triple sec
1 cl sirup Teisseire Rose
4 cl Cappy grapefruit
3 cl Kynley Bitter Rose
vložkové ovoce: 50 g grapefruit, pomeranč, koktejlová třešeň
Ozdoba: pomeranč, máta
Způsob výroby: šejkr
Se soutěžním zadáním se v prostředí kongresového centra pardubického obchodního domu Palác nejlépe poprala Jana Dufková ze SOŠ a SOU v Poličce. Ve svém drinku Rudolfova růže použila kromě povinných ingrediencí také dry gin. Druhé místo obsadil Dominik Prouza a třetí skončil Daniel Felgr, oba taktéž středoškoláci z Poličky.
Vítězka kromě cen získala jako hlavní cenu divokou kartu, která ji opravňuje k účasti na profesionálním Evropském poháru v míchání koktejlů z ovocných destilátů (International Rudolf Jelínek Cup). Mezinárodní soutěž se uskuteční už tuto sobotu ve Vizovicích.
Cenu za nejlepší technickou práci si odvezla Kateřina Švejdová ze SOŠ a SOU v Třešti, nejlepší obchodní název koktejlu, Red Bee, vymyslel Jiří Kaláb ze SOŠ a SOU v Poličce. Soutěž o nejlepší marketingovou strategii drinku vyhráli studenti z hotelové školy v Poděbradech. V rámci letošního klání se konal také třetí ročník soutěže baristů juniorů Labský pohár pod patronací sekce Mistr kávy České Barmanské Asociace. Tato soutěž letos přilákala do Pardubic desítku juniorských baristů.
K třetím narozeninám dostal Super Panda Circus nové koktejlové menu i hromadu interiérových úprav. Přijdete si zahrát se svým barmanem o drink?
V letošní koktejlové nominaci poprvé převažují brněnské bary nad pražskými. Postaraly se o to Bar, který neexistuje, Super Panda Circus a Spirit Bar.
Včerejší úspěch Super Panda Circusu v Czech Bar Awards. Obhajoba Nejlepšího designu a Nejlepší cocktail bar k tomu!