Autor: Michael Lapčík
Brno – S lítostí oznamujeme, že v úterý 21. dubna 2015 ve věku nedožitých 86 let zemřel pan Jiří Bartoň, uznávaný a oblíbený učitel, odborník s celoživotní praxí v oboru, člen Emeritního klubu České barmanské asociace.
Jako pedagog hotelové školy v brněnské Bosonožské ulici se podílel na výchově celé generace českých barmanů. Předtím pracoval dlouhá desetiletí ve vyhlášených československých hotelech a reprezentoval svou vlast při zahraničních eventech. Za všechny vzpomeňme Kulinarische Wochen u vídeňského Sachera nebo EXPO 1970 v japonské Osace.
Životní příběh Jiřího Bartoně si na našem webu můžete přečíst zde . Poslední rozloučení s touto osobností české gastronomie se uskuteční v úterý 28. dubna 2015 ve 12 hodin v obřadní síni brněnského krematoria, ulice Jihlavská 1.
V Brně od tohoto týdne působí Yui Wai, barman vynikajících kvalit. Zkušenosti sbíral v New Yorku, Londýně, a naposledy u svého mistra v Tokiu.
Sasha Petraske v roce 1999 otevřel svůj newyorský bar Milk & Honey, čímž určil další směrování celého oboru. Zemřel na konci srpna, bylo mu 42 let.
Kdo jsou lidé, kteří se o vás v Baru, který neexistuje starají? Dnes se představuje barman a provozní Tomáš Křemenák.