22. 3. 2016
Autor: Michael Lapčík
Praha – Španělské Velikonoce, to je kromě jiného synonymum pro záplavu dobrého jídla a vína. Pokud chcete nahlédnout pod pokličku gastronomie Pyrenejského poloostrova, navštivte na Zelený čtvrtek, Velký pátek, Bílou sobotu nebo Velikonoční pondělí gastro bar Monarch v centru Prahy.
Pro své hosty tam přichystali to nejlepší ze španělské kuchyně. „Kromě tapas a mořských plodů se můžete těšit například na tradiční katalánský velikonoční dezert,“ podotkl šéfkuchař podniku Miguel Innella.
Kompletní sváteční menu v Monarchu obsahuje čtyři chody. Jako předkrm se servírují krokety z mušlí a kari s krémem z mořského špenátu. Druhý chod představují marinované ančovičky s pečenou zeleninou a pečivem Coca Valenciana. Za zlatý hřeb nabídky zvolil šéfkuchař šťavnatý filet z tresky se zeleninovým pyré, špenátem a potaje šťávou. Roli sladké tečky pak hraje velikonoční dezert se zmrzlinou z pomerančových květů.
Atmosféru Španělska dokreslí víno producentů Marqués de Murrieta a Lopez de Heredia. Ke každým dvěma velikonočním menu navíc hosté dostanou láhev vína Viña Real Crianza 2012, které pochází z vinařské oblasti Rioja.
K třetím narozeninám dostal Super Panda Circus nové koktejlové menu i hromadu interiérových úprav. Přijdete si zahrát se svým barmanem o drink?
V letošní koktejlové nominaci poprvé převažují brněnské bary nad pražskými. Postaraly se o to Bar, který neexistuje, Super Panda Circus a Spirit Bar.
Včerejší úspěch Super Panda Circusu v Czech Bar Awards. Obhajoba Nejlepšího designu a Nejlepší cocktail bar k tomu!