Autor: Michael Lapčík
Blatná – Na českém nápojovém trhu je k dostání zcela nový likér – Altfernet. Vyrábí ho lihovar v jihočeské Blatné a kromě originálu je k dostání také varianta Spiced.
Altfernet je přírodním produktem, jenž vzniká macerací 18 druhů bylin v obilném lihu. Receptura vychází ze zkušeností palírníka Václava Šitnera. Litrová láhev stojí 399 korun, plánovaný odbyt značky pro příští rok činí 20 tisíc litrů.
Hořký, sytě tmavý likér o 40% obsahu alkoholu cílí především na muže a příznivce bylinných prémiových nápojů. „Chceme, aby si lidé na Altfernet našli čas. Zpomalit totiž ve většině případů znamená zažít toho víc,“ tvrdí destilatér Šitner.
Verze Spiced pak obsahuje třicítku bylin, mezi nimiž najdeme například jamajskou vanilku. Ta fernet obohacuje o nasládlou kořeněnou chuť a výrazný dlouhý finiš. Oba druhy Altfernetu lze podávat samostatně, na ledu, nebo namíchané s ochucenými limonádami či toniky.
K třetím narozeninám dostal Super Panda Circus nové koktejlové menu i hromadu interiérových úprav. Přijdete si zahrát se svým barmanem o drink?
V letošní koktejlové nominaci poprvé převažují brněnské bary nad pražskými. Postaraly se o to Bar, který neexistuje, Super Panda Circus a Spirit Bar.
Včerejší úspěch Super Panda Circusu v Czech Bar Awards. Obhajoba Nejlepšího designu a Nejlepší cocktail bar k tomu!