Maxwin Slot https://bambolatwo.flavorplate.com/ Slot Dana http://slot-server-myanmar.nexthub.pwc.com/ Slot Gacor Casino Online Slot Online Megaslot Megawin http://slot99.heavisoft.kittyhawk.aero/ https://cloudmigration.glintech.com/ live casino Slot Pragmatic Situs Slot Online https://staging.ecocart.io

Vítězné duo Tomáše Melzera: švestky a srpnová zahrada

30. 3. 2015

Autor: Michael Lapčík

 

Tomáš Melzer_4Povedený rok Tomáše Melzera pokračuje. Barman, jehož domovskou stájí je v současnosti pražský Hemingway bar, na konci března vyhrál nominační soutěž České barmanské asociace Grand Prix CBA – The Best Bartenders. Po účasti ve finálové osmičce Beefeater MIXLDN Competition v Londýně tak jde o další hodnotný úspěch tohoto českého top barmana.

 

Grand Prix 22 vybraných barmanů z České republiky a Slovenska byla součástí programu výroční konference České barmanské asociace (CBA). Účastníci dostali za úkol v časovém limitu sestavit dva koktejly, z nichž jeden musel obsahovat šumivé víno z portfolia Bohemia sektu a druhý zase produkt z nabídky partnerů CBA.

 

Podívejte se, jak se vítěz Tomáš Melzer popasoval se soutěžním zadáním.

 

HANKY ŠVESTKY

Jde o twist na Hanky Panky, koktejl zrozený v American Baru slavného londýnského hotelu Savoy. Vymyslela jej Ada Coleman, doposud jediná šéfbarmanka v historii tohoto podniku. Název originálního drinku lze přeložit jako techtle mechtle, cosi lechtivého. „Hanky Švestky také mají dvojí smysl, který snad ani nemusím vysvětlovat,“ pousmál se Tomáš Melzer.

 

Tomáš MelzerInspirovat se při přípravě drinku nechal dvojicí typických výrobků ze švestek – slivovicí a povidly. Zatímco destilát je v Hanky Švestky přímo zastoupen, povidla zastupuje vermut infuzovaný sušeným modrým ovocem, skořicí, hřebíčkem a badyánem. Nesmí chybět ani kapka fernetu. „K drinku jsem podával uzené s povidly ze švestek použitých na infuzi vermutu,“ dodal Tomáš Melzer.

 

Složení:

30 ml ročníková Vizovická slivovice

30 ml Cocchi Vermouth di Torino infuzovaný švestkami a kořením

2 zástřiky fernetu

Ozdoba – uzenina s domácím dipem

 

AUGUST BREAKFAST

Drink, jehož múzou je prostředí srpnové zahrady. „Vrátil jsem se do období, kdy jsme jezdili za babičkou a dědečkem na chalupu. Vyjdete ven, kolem vás jsou zralé maliny a broskve, ibišky krásně kvetou, a jelikož máte dovolenou, proč si ke snídani nedat skleničku bublin?“ ptá se Tomáš Melzer. August Breakfast v jeho podání odráží venkovskou pohodu, kdy nemusíte nic, jen odpočívat.

 

AUGUST_BREAKFAST_RGBSložení:

20 ml ibiškový likér

10 ml broskvový likér Cartron

10 ml čerstvá citronová šťáva

5 malin

Bohemia Sekt Prestige Chardonnay Brut na dolití

Ozdoba – jedlé květy

 

Na programu víkendové konference CBA bylo i četné dekorování úspěšných barmanů a baristů. Barmanem roku CBA pro rok 2014 se stali v kategorii classic Vítězslav Cirok a v kategorii flair Václav Abrahám. Vysloužili si tím postup na mistrovství světa barmanů WCC 2015 v bulharské Sofii. Pohár baristů CBA 2014 obdržel Adam Troubil a nejvyšší ocenění CBA, Cenu Bohumila Pavlíčka, převzal Jaroslav Labounek.

 




Komentáře

slot88