Polévka jako základ úspěchu boje s nepříznivými účinky alkoholu? To vědí lidé po celém světě odpradávna. A regionální „vyprošťováky“ jsou opravdu rozmanité!
Tak třeba v Japonsku mají misoširu, což je silný rybí vývar s miso pastou, tofu a bylinkami. V rybu věří i Brazilci – jejich moqueca kromě vývaru z ryb či mořských plodů obsahuje ještě kokosové mléko a česnek. Korejská Haejang-guk je pak polévkou speciálně určenou k zahnání kocoviny, při jiné příležitosti se nepodává. Jde o silný hovězí vývar s klobásou, povařenou býčí krví, zelím, česnekem a chilli.
My sázíme na klasiku osvědčenou v našich zeměpisných šířkách, tedy hovězí vývar. Stařené hovězí maso spolu s kostmi lehce opečeme a pak vaříme průměrně pět až šest hodin s kořením, kořenovou zeleninou a bylinkami.
Nakonec Vám ho po poslední objednávce, než se s Vámi rozloučíme, rozneseme. Vždyť je to ta nejmenší věc, kterou můžeme udělat pro Váš co nejpohodovější zítřek ještě dnes 😉
Soup as the foundation of a successful fight with adverse effects of alcohol? People all over the world know this for ages. And the local “medicines” are really diverse!
For example, in Japan it is misoshiru, a strong fish broth with miso paste, tofu and herbs. Also Brazilians believe in fish – their moqueca is apart from fish broth made with coconut milk and garlic. Korean Haejang-guk then is a soup specifically designed to beat hangover. Koreans do not serve in on any other occasion. It is a strong beef broth with sausage, cooked bull’s blood, cabbage, garlic and chilli.
We bet on the classic proven in our latitude – beef broth. Aged beef together with bones is slightly roasted and then cooked on average 5 to 6 hours with spice, root vegetables and herbs.
Finally, we serve it after the last calls before we say good bye. After all, it is the smallest thing we can do today to make your tomorrow easier.
K třetím narozeninám dostal Super Panda Circus nové koktejlové menu i hromadu interiérových úprav. Přijdete si zahrát se svým barmanem o drink?
V letošní koktejlové nominaci poprvé převažují brněnské bary nad pražskými. Postaraly se o to Bar, který neexistuje, Super Panda Circus a Spirit Bar.
Včerejší úspěch Super Panda Circusu v Czech Bar Awards. Obhajoba Nejlepšího designu a Nejlepší cocktail bar k tomu!