2. 5. 2017
Autor: Michael Lapčík
Jeden z největších tuzemských barmanských svátků, exhibiční soutěž Grand Prix České barmanské asociace, skončila pro brněnské účastníky úspěchem. Michal Nevrlý ze Super Panda Circusu i Martin Hůla z Baru, který neexistuje se minulou neděli v hotelu Voroněž radovali z vítězství ve svých kategoriích!
Celkem se v šesti skupinách prezentovala dvacítka barmanů z top českých podniků. Před zaplněným sálem a hvězdnou porotou ve složení Alex Kratěna, George Němec a Miloš Danihelka se kromě Michala Nevrlého (kategorie R. Jelínek) a Martina Hůly (Ultra Premium Brands) zadařilo také Tomáši Ricciardimu z Black Angel`s (Stock, absolutní vítěz), Filipu Jančárkovi z La Casa de la Havana Vieja (Jan Becher Pernod Ricard), Janu Teskovi z Bugsy`s (Bohemia Sekt) a Peteru Bobulovi ze ZanziBaru (Premier).
Každý soutěžící měl připravit jeden short a jeden long drink založený na portfoliu jeho kategorie. Podívejte se, jak si se zadáním poradili brněnští vítězové kategorií.
Martin Hůla
5 cl rumu Diplomatico Planas, 1 cl Chartreuse Jaune, 1,5 cl bazalkového sirupu, 1,5 cl čerstvé limetové šťávy, list bazalky, krusta z bonbonů „kyselé rybičky“
Bazalkový twist na Nuclear Daiquri. Jednoduchý, přímočarý, s funky bonbónovou krustou, která podpoří sladkokyselou chuť drinku.
Martin Hůla
4 cl rumu Diplomatico Mantuano, 4 cl fermentátu z vodního kefíru s galangalem a citronovou trávou, 2 cl Amaro Averna, 0,5 cl heřmánkového sirupu, 3 střiky slaninových bitters, 4,5 cl šampaňského, heřmánkový květ
Představa ideální barmanské snídaně ve složení slanina – heřmánkový čaj – šampaňské.
Michal Nevrlý
2 cl Kosher slivovice pětileté, 4 cl bourbonu Elijah Craig, 1 cl Amaro Averna, 2 barové lžíce moučkového cukru, 1 střik Angostura bitters, 5 kapek olivového oleje, lístky shiso, nastrouhaná čokoláda
Twist na slavný Mint Julep neodmyslitelně spjatý s dostihy Kentucky Derby. Použití kovových brček místo plastových demonstruje šetrnost k přírodě.
Michal Nevrlý
4,5 cl rumu Saint James Cuvee 1765, 1,5 cl čerstvé limetové šťávy, 3 cl tepache (ananasový fermentát), 2 střiky Angostura bitters, 2 barové lžíce moučkového cukru, 1 barová lžíce tinktury z peruánského dřeva Palo Santo, thajská bazalka, 6 cl šampaňského
Komplexní sladkokyselý koktejl, kterému šampaňské navíc dodává suchost. Mnohovrstevnaté chutě se v ústech uvolňují postupně. Je to jako byste jeli výtahem až na střechu pětihvězdičkového hotelu, kde je právě v plném proudu neuvěřitelně luxusní párty.
K třetím narozeninám dostal Super Panda Circus nové koktejlové menu i hromadu interiérových úprav. Přijdete si zahrát se svým barmanem o drink?
V letošní koktejlové nominaci poprvé převažují brněnské bary nad pražskými. Postaraly se o to Bar, který neexistuje, Super Panda Circus a Spirit Bar.
Včerejší úspěch Super Panda Circusu v Czech Bar Awards. Obhajoba Nejlepšího designu a Nejlepší cocktail bar k tomu!