Autor: Michael Lapčík
Velké Popovice – Kvasnicový Kozel z Velkých Popovic? To je aktuální novinka, kterou nedávno představili středočeští sládci. Důvodem je neutuchající poptávka konzumentů po nových pivech.
Jde o první kvasnicové pivo v historii tohoto pivovaru. Kozlův Kvasničák vychází z klasického ležáku, do kterého sládci těsně před stáčením přidávají dávku čerstvých pivovarských kvasinek. „Pivo je charakteristické svým aroma po čerstvých kvasinkách a vyváženou lahodnou chutí, která je podtržena příjemnou hořkostí žateckého chmele,“ popisuje Kvasničák obchodní sládek Kozla Vojtěch Homolka s tím, že novinku v pivovaru testovali půl roku.
Kozla Kvasničáka budou moci pivaři ochutnat pouze v hospodách. Protože kvasnicové pivo obsahuje živé pivovarské kvasinky, vyžaduje mimořádnou péči výčepních. Doporučená skladovací teplota pro Kozla Kvasničáka je 5-8 °C. Nezbytná je pravidelná sanitace výčepního zařízení s denním proplachem vodou. Kromě toho je nutno nechat stát sud před naražením narážecí armaturou dolů a obrátit jej teprve před samotným naražením, aby se pivovarské kvasinky v sudu promíchaly a vytvořily stejnoměrný zákal.
Hospody, kde mají Kvasničáka z Velkých Popovic na čepu, mapuje server www.kozelkvasnicak.cz.
K třetím narozeninám dostal Super Panda Circus nové koktejlové menu i hromadu interiérových úprav. Přijdete si zahrát se svým barmanem o drink?
V letošní koktejlové nominaci poprvé převažují brněnské bary nad pražskými. Postaraly se o to Bar, který neexistuje, Super Panda Circus a Spirit Bar.
Včerejší úspěch Super Panda Circusu v Czech Bar Awards. Obhajoba Nejlepšího designu a Nejlepší cocktail bar k tomu!